2010. március 15., hétfő

Hajdina

Ez a nagyon finom és egészséges gabonaféle már régóta felfedezésre várt nálunk. Ma végre el is jött a napja, hogy az alábbi finom köretet ügyeskedjem belőle:
25 dkg hajdinát felraktam 3-szoros mennyiségű vízben főni, enyhén sóztam. Egy kisebb kínai kelt laskára vágtam és olívaolajon együtt pároltam egy nagyobb fej lila hagymával és egy fél szár póréhagymával. Sóztam, borsoztam és két csipetnyi kakukkfüvet is szórtam rá. Kb. 20 perc alatt puha lett minden, ekkor a hajdinát hozzákevertem a kínai keles finomsághoz, majd két teáskanál lenmaggal meghintve még öt percig rotyogtattam őket. Körteként ettük: ki rántott sajthoz, ki pedig falafelhez.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

A falafel nagy kedvencem, de kizárólag a nem por verzió, frissen szedett mentalevéllel...hmmmm. A legeslegjobb szakácskönyvem e területről: http://www.amazon.com/New-Book-Middle-Eastern-Food/dp/0375405062/ref=pd_sim_b_1

Hajdina: nagyon jó ötlet, köszi a receptet, rántott sajthoz remekül hangzik!!! A rántott sajt is fantasztikus ötlet, egymillió éve nem jutott eszembe, hogy készítsek. Magyarul: megoldottad a holnap ebéd-dilemmánkat. Köszi!

Unknown írta...

Felbuzdultam és tegnap előtt rántott sajtot készítettem. Mondom, mi legyen a köret. Naná, legyen hajdina. Én azonban lustább voltam, mert pirítottam hagymát (lilát és újhagymát), hozzáadtam a hajdinát és kevertem hozzá pestót. Még kevesebb macera volt vele és A-tól Z-ig elfogyott. Ami azért érdekes, mert Dalma eszement finnyás, a hajdina meg nem egy esztétikus étel, de eddig valahányor készítettem, mindig megették. Végkonklúzió: finom.

És köszi a tippet, tényleg jól esett a rántott sajt!!!

merci írta...

mi lett a másik blogoddal, a zárttal? megszüntetted? nem találom sehol...

BKata írta...

Dehogy! Csak a listáról tűnt el, én se tudom, hogyan:-) www.kcsalad.blogspot.com

Megjegyzés küldése