Kevéske módosítással nálunk így készült az édes zsemle:
A kenyérsütő táljába öntöttem 5dkg tönkölylisztet, 55 dkg réteslisztet, beledobtam 20 dkg margarint, beleütöttem 2 tojást, rászórtam 5 dkg cukrot, 2 csomag száraz élesztőt, egy marék mazsolát, végül ráöntöttem 2 dl tejet. A dagasztó-kelesztő programmal illatos tésztát gyúrattam a géppel, amit onnan kivéve szorgos segítőimmel 16 zsemlécskévé formáztunk. A zsemlék tetejét bekentük egy csipet cukor, 1 tojás sárgája és egy evőkanál tej keverékével, majd 220 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöttem. Aznap este is finom volt a vacsorához, másnap tízóraira csomagoltam szendvicsként. El is fogyott mindegy szemig!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése