2009. november 4., szerda

Torokgyulladás kezelése gyengéden

Sajnos lassan hét éves kislányunknál ez az őszi-téli-kora tavaszi betegséges szezon már lassan két hete elkezdődött: torokgyulladás köhögéssel, orrfolyással az idei első leküzdeni valónk.
Tudomásom szerint egyrészt a torokgyulladást nem lehet gyógyszerekkel hatékonyan kezelni, másrészt viszont a homeopátiás kezeléssel eddig is sikerrel jártunk, úgyhogy próbálkozunk. Nálunk láz nincsen és nagy valószínűséggel vírusos eredetű gyulladással van dolgunk. Gyerekorvosunk szerint onnan lehet szinte biztosan tudni ezt, hogy bakteriális eredetű fertőzés esetén a mandulák is begyulladnak két-három napon belül. Mi ezt eddig megúsztuk. (Lekopogom.)
Fontos a bőséges folyadékivás: sok tea, mézzel, a legjobb a zsályatea és a kamilla. Lényeges, hogy ne legyen száraz a levegő a gyerek környezetében: nálunk minden fűtőtesten lóg párologtató és ha éppen egyik gyerek sem kap semmilyen homeopátiás kezelést, akkor illóolajat is öntök bele. Nekünk a félsőlégúti betegségek ellen legjobban a citromos-eukaliptuszos olajjal történő párologtatás vált be. Fontos még, hogy az ezekre a gyakori gyerekbetegségekre érzékeny gyerekeken mindig legyen jó meleg, lehetőleg gyapjú sál, sapka, hogy egyfajta természetes védelmet nyújtsunk a veszélyeztetett területeknek. (Meg persze kéne egy olyan csodaanyuka, aki az iskolában töltött időben is folyton ellenőrzi ezeknek meglétét...)
De ha már itt a baj, akkor a homeopátiás monokészítmények közül nekünk a hepar sulfur használ (CH 15, napi 3-szor 5 golyócska, nyelv alatt szopogatva). A komplex készítmények közül tavaly jó tapasztalatom volta az Angin Heel nevű szerrel, idén a Homogene 9 kipróbálása mellett döntöttünk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése