Finom, egyszerű, ízletes, nem kell hozzá sok minden. Én így szoktam készíteni:
Veszek két darab avokádót. Ha kemény, pár napra banán mellé teszem, megpuhul.
Szétvágom, a szép nagy magját a gyerekeknek adom játszani. A belsejét kikaparom, egy tálkába teszem. Hozzáadok egy cseppnyi olívaolajat, hogy krémesebb legyen, aztán ízesítem egy pici frissen őrölt borssal(kb. 3 tekerés), 2-3 gerezd fokhagymával, pár csepp citrommal. És már ehetjük is: pirítósra, kétszersültre, akármire kenve. Ha esetleg marad, hűtőbe teszem. Másnapra kissé megbarnul, de az íze ugyanolyan finom.
Nagyon egészséges (koleszterinszintet csökkenti), tápláló. Lehet bio is, minden hozzávaló könnyen beszerezhető biováltozatban is.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése