2009. február 26., csütörtök

Bárányhimlő

Két hét alatt mindhárom gyerekemen végigment, íme a tapasztalataim:
A lappangási ideje kb. két hét. Előtte nagyon nyűgösek, elesettek voltak, kis hőemelkedés, kis nátha, kis hasmenés. 3-4 nappal az igazi, nagy pöttyök megjelenése előtt apró, tűszúrásnyi piros foltocskák voltak szerteszét a testükön.
Mikor bedurrantak (nagyok és vörösek lettek) a pöttyök, akkortól viszkettek nagyon. Aloe Firsttel spricceltük. Különben homeógolyókat kaptak, az alábbiak szerint:
rus toxicodendron CH 15 az első három nap 3x5 golyó, a második három nap 2x5 golyó és a harmadik három nap 1x5 golyó. Ha csúnya hegesedés jelei mutatkoztak volna még adtunk volna nekik antimonium tartaricumot, 5CH-sat, kétszer egy nap. De erre nálunk nem került sor. Kivezető szernek, általános regenerálódásra a chinát kapták (China rubra 15CH, napi egyszer 5 golyó, 5 napig)
Sajnos nálunk beigazolódott az, amit sokan mondtak, sok helyütt olvastam: az első gyerek, aki megkapta volt a legkevésbé himlős (bár az se volt semmi...), aztán most a harmadik NAGYON durva!!! Vagyis erősödnek a tünetek családon belül a vírus terjedésével. Nem tudom, van-e erre valami tudományos magyarázat, de nálunk így volt. Pedig az orvosunk javaslatára ahogy az első gyereken kijött a himlő, a többieknek elkezdtük adni a rus toxicodendront, napi egyszer 5 golyót 5-ös CH-t. Azt reméltük ettől, hogy majd nem lesz olyan heves az egész. Hát, nem jött be, sajnos:-(
A nagyokat esténként szódabikarbonátos vízzel mosdattam, álltak a kád szélén, én meg lavórból, mosdókesztyűvel törölgettem át a kis testüket. Nagyon élvezték, főleg, hogy a végén a maradék vizet a nyakukba borítottam:-) A legkisebb ezt is nehezen tűri. Ő annyira de annyira hólyagos, hogy valószínűleg kihagyjuk az esti mosdatást, csak ahol nagyon muszáj, ott fogom áttörölgetni szegénykét. Nála a First se jött be, őt a Naturland hexacholoropheni tartalmú hintőporával gyógyítgatom, 2-3 óránként szórva az egész kis testére.
Míg a nagyoknak az jött be, ha szinte dunsztszerű melegben tengették himlős napjaikat, addig a kicsim a hidegtől lesz jobban, neki ugyanis jobban begyulladtak a hólyagjai. Úgyhogy az éjszakára az a tervem, hogy langyos vizes zuhanyzás után bevetem a mentholos hintőport is és ha az sem lesz elég, akkor a fehér rázófolyadékot (Suspensio zinci aquosa). Annyira erősen reagál a szervezete erre az egészre, hogy átbillent a mérleg nyelve: a tünetek csillapítása lett az elsődleges szempont, majd csak után serkentjük tovább a szervezet öngyógyító tevékenységét.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése