Íme a titka:
750 gramm lisztet összekeverek egy csomag (7 gramm, 1 evőkanál) szárított élesztővel és két és fél teáskanál sóval. Hozzáöntök fél liter csap-meleg vizet, 1 dl tejet és az egészet összekeverem egy evőkanál mézzel. Ha szeretjük, tehetünk bele lenmagot, pirított tökmagot, napraforgómagot, reszelhetünk bele sárgarépát, bármit, de üresen is pompás. Kevés lisztet hintek a tetejére, szépen lefóliázom az egészet abban a tálban, amiben kevergettem, majd a meleg radiátor mellé állítom. Egy óra múlva bekapcsolom a sütőt, hogy előmelegedjen 220 fokra. Még fél órát kelesztem a tésztát, majd erősen lisztezett deszkán kicsit átsimogatom. Az ekkorra már foszlós-rugalmas finomságot a kezembe véve úgy formázom, hogy az alját behajtogatom és beleteszem egy lábosba. Megint csak liszttel hintem, majd késsel három csíkot vágok a tetejére és mehet is a sütőbe, ahol 20-30 perc alatt ilyenre sül. A képek magukért beszélnek, nem?
9 megjegyzés:
Nem hagyott nyugodni ez a bejegyzés. :) Már sül a recepted szerinti kenyér.
Jujj, de izgi, majd számolj be róla, hogy milyen lett! Kíváncsian várom!
Nagyon finom, felét már meg is ettük.
Kedves hallgatóink, helyszíni tudósításunkat hallották. :)
Szuper! Ezek szerint jól írtam le a receptet. Ezen mindig úgy izgulok:-)
Csak azért jöttem vissza, hogy megmondjam, miután áll egy kicsit, még sokkal finomabb. Próbálja ki mindenki, hát nem hiszem el, hogy ilyen finom kis kenyeret sütöttem. Milyen jó, hogy leírtad a receptet.:)
Hát, én meg hogy örülök, hogy örülsz:-)És még két naposan is ilyen finom ám, bár nekünk nem szokott nagyon maradni. És magokat tettél bele?
Nem. Most meg azért jöttem ám, hogy beírjam a füzetembe a receptet és süssek még egy adagot, mert ma reggel elfogyott az egész. Ki-be járok itt neked.
Légy üdvözölve:-)
Na, lefóliázva kel az első kenyerem:) Ha ez sikerül, többet az életben nem veszek boltban .. Isteni volt tegnap nálatok ez a kenyér, komolyan!
Megjegyzés küldése