Ennek a nagyon bonyolult ételnek a neve is bonyolult: Peti barátunk dobta össze először nálunk újév reggelén, a szilveszteri raclette-ezésből megmaradt húsból és krumpliból. Így lett petihusi.
Fogtunk kb. 20 dkg-nyi klopfolt, kb 4-5 cm átmérőjű pulyka vagy csirkemell darabot,
héjában félig főtt burgonyát pucolva, karikázva (kb. 20 dkg szintén). Ezeket forró olívaolajra dobtuk a legnagyobb serpenyőnkbe, rászórtunk 4 gerezd fokhagymát apróra vágva, ráöntöttünk két dl paradicsomszószt. Sóztuk, borsoztuk, majd oregánót is tettünk bele. Fedő nélkül zsírjára sütöttük. Mennyei. És egyszerű. Kép nem készült, mert elfogyott, mire fotózhattuk volna.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése