Az alapanyagokat hűtő- és konyhaszekrény-takarítás közben találtam, mennyei vacsora lett belőlük.
Kb. egy dl olívaolajon megsütöttem egy nagy fej lilahagymát és 6-7 nagyobb gerezd fokhagymát, mindkettőt nagyobb darabokra vágtam előtte. Utána felkockáztam egy közepes padlizsánt, egy kicsi cukkinit, majd ezeket is megpirítottam a hagymákon. Ezután kisebbre vettem a lángot és lefedve pároltam az addigra már sózott, borsozott zöldségeket. Mikor már puhának tűntek, a rotyogó ételre rádobtam két közepes méretű paradicsomot, szintén felkockázva. Így párolódtak még vagy 10 percet. Eddigre már bőséges levet eresztettek, amit még felöntöttem egy kisebb bögre vízzel, majd belefőztem kb. 20 dkg rizst. Miután lezártam, megszórtam szárított petrezselyemmel, majd ráreszeltem egy kisebb darab hűtősarkában száradt parmezánt és egy marék lenmagot.
1 megjegyzés:
Hm, finom lehetett!
Megjegyzés küldése