2014. szeptember 4., csütörtök

Ildi kenyere

 A mennyiségeket az egyik ovis kenyérsütő társam írta le, köszönet érte neki itt is.

360 gramm vegyes tk liszt (rozs & tönköly) és 240 gramm fehér tönköly. Hozzá 40 gramm olívaolaj, púpozott evőkanál barna nádcukor, két szűk teáskanál só, 4 deci víz. És persze 1,5 teáskanál porélesztő, 1 ek citromlé. A 4 dl víz nem szentírás, meg kell nézni, hogy 3 dl után hogy áll, nem ragad-e nagyon, stb, és csak szükség esetén adagolni tovább. A citromlé kiváltható aszkorbinsavval, Ildi fél tk-at írt ehhez a mennyiséghez, én citromlevet használok.Kenyérsütő gépben nekem 1,5 órát dagasztódik, kel. Utána kiveszem, lisztezett deszkán átgyúrom, kenyeret formázok belőle. Én be szoktam vágni a tetejét lágyan, vékonyan, csak 2-3 csíkocskát. Míg a sütő előmelegszik 200 fokra, konyharuhával letakarva pihentetem. 20-25 perc alatt sül meg. Bármilyen magot , reszelt sárgarépát, stb. lehet bele szórni. Sok sikert!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése