2010. március 30., kedd

Mosódió a dm-ben

Már régóta használok mosódiót, mert környezetbarát, praktikus, olcsó és nagyon meg vagyok elégedve a mosási teljesítményével: tiszták és pihepuhák lesznek a ruhák.
Eddig mindig bionagykerben vettem, de tegnap a dm-ben megakadt a szemem egy gyönyörű zsákocskán és legnagyobb meglepetésemre mosódió volt benne. Persze a franciák megint a szememmel fogtak meg- konstatáltam örömmel és már láttam is a szép zsákocskát a mosógépem mellett díszelegni.
Na, de vissza a praktikumhoz: a zsákban egy francia cég által csomagolt, forgalmazott mosódió és pamutzsákocska volt. A fél kg-ós mosócsoda ebben a szép ruhában 2990 Ft-ba került, amit a 15%-os kuponommal vásároltam meg. Mivel egy adag (4-5 szem) diócska 3-4 mosást is kibír, ezért a fenti árért kb. 70 mosás hozzávalóját vettem meg. Az eddig is ismert pozitív tulajdonságok mellett a dm még egy pluszt adott: a termék a magyar Fair Trade Center által is minősített méltányos kereskedelmi szabályokkal került hozzám. Én legalábbis elhiszem ezt és örülök neki.

*A kép innen van.

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Kata!
Itt (http://kekpanda.hu/search.php?begin=0&area=&search=mos%F3di%F3) a Kék Pandánál 1 kg 3190 Ft-ba kerül, jelentősen olcsóbb, mint a DM-ben. Ha meg tudod oldani, hogy személyesen átveszed a XI. kerületben, nagoyn megéri. Tőlük vettem a mosható pelusainkat és nagyon kedvesek, merem őket ajánlani!

BKata írta...

Igen, ismerem őket. A szállítási költséggel együtt együtt már nem annyira jó az ár és ebben a dm-esben az is jó, hogy végre lehet kapni egy üzletben. Meg a zsák. Meg a fair trade. Még ha drágább is pár száz forinttal, nekem ezek miatt megéri:-)

Piszke írta...

Most jutattom el hozzád az együtt kötünk blogról. :) Itt is köszönöm a lehetőséget!
Örömmel látom, hogy sok ismerős dologra leltem nálad: mosódió, waldorf, fair trade kereskedelem támogatása. Még csak eddig jutottam az olvasásban. Gyakran be fogok hozzád térni. :)

BKata írta...

Szia, Piszke, üdv. itt is! Örülök:-)

baritas írta...

Én Frosch (békás) mosószert használok, szintén a DM-ben szerzem be. Te próbáltad már, össze tudnád hasonlítani a kettőt? Érdekelne véleményed :)

jandro írta...

Én a Bartók Béla út 85 alatt szoktam venni. Fél kilós 1660Ft-ért akciósan!

Az alábbi weboldalcímen megtalálható minden a mosódióról:

http://www.mosodio.net

Mosódió mellett olcsó mosószóda is kapható.

Megjegyzés küldése