2010. február 18., csütörtök

A pizza, ami nekem is sikerül

Merthogy eddig egy se sikerült: nem kelt meg, száraz lett, kemény lett, vastag lett, vékony lett, mígnem aztán egy barátunktól megtanultam ezt. Kenyérsütő gépben dagad-kel, úgyhogy a feltétek elkészítésével együtt kb. fél óra alatt meg van.
A kenyérsütő edényébe beleszórok 900 gramm sima lisztet. Rámerek 6 evőkanál olívaolajat, másfél evőkanál sót, 2 evőkanál cukrot. Beleszórok 2 zacskó szárított élesztőt és végül leöntöm 430 ml langyos vízzel. Indulhat a gép dagasztó-kelesztő programja, nálam ez másfél óra. Mikor kiveszem, kukoricaliszttel megszórt deszkán átgyúrom, formázom, miközben a sütőt maximális hőfokra melegítem elő, ez az én esetemben 250 fok. 15-20 perc alatt sül meg így. Attól is nagyon finom, hogy a snassz magyaros megoldás helyett (sajt a tetejére) a feltétek rápakolását a sajttal kezdem, aztán jön a szósz (tejfölös vagy paradicsomos nálunk) és úgy a többi (kukorica, gomba, sonka, hagyma, tengerikütyü, ki mit szeret). Ebből az adagból 4 db 30 cm-es pizza lesz.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése