2010. január 31., vasárnap

Téli évszakasztal

A tél beköszöntével (már ha olyan igazi telünk van, mint idén) a sok hó mindent eltakar a természetben. Ilyenkor a lakásba varázsolt természet is erről szól: az évszakasztalra egy fehér selyem kerül, ami a havat jelképezi, kristályok, melyek a természetnek azon kincsei, amik télen is gyönyörűek és a hópelyhek kristálylétére utalhatunk velük. Ilyenkor a világot a Télkirály uralja. Aztán, ahogy közeledik a tavasz, még egy szereplő jelenik meg: a Jégolvasztó asszonyság, aki kezében söprűjével szépen, fokozatosan eltünteti a havat (vagyis a fehér selymet) az asztalról, hogy átadja helyét Földanyának és gyermekeinek. Na, de róluk majd márciusban mesélek.
A képeken látható Télkirályt és Téltündért Andi barátnőm készítette, méhviasz gyurmából, a Jégolvasztó asszonyság pedig többünk közös kézimunkájának eredménye.





4 megjegyzés:

Melinda írta...

jaj, nagyon köszönöm az ötletet. A könyvet ne ismertem, pedig ebből a sorozatból már van egy pár. Eddig csak "tudatlanul " készítettem a télit.

BKata írta...

Örülök!

Unknown írta...

Szia Kata!

Betegségünk és elapátlanodásunk miatt kicsit le vagyok lassulva blogolásügyileg. Egyrészt a jövő héten átküldenék néhány kérdést az iskolai kötéssel kapcsolatban (megválaszolni ráér ám :-o), másrészt belinkelném ezt a bejegyzésed, ha megengeded.

Kriszti

BKata írta...

Ok, persze!

Megjegyzés küldése