2010. január 22., péntek

A mai levesem

Ma vegetáriánus vendégünk volt ebédre és nagy hideg is volt, így egy kiadós levest terveztem és persze A kenyeret. Mivel nem minden volt itthon, ami egy klasszikus zöldborsó leveshez kellett volna, ezért alkottam és nagyon finom lett.
Mascarponés zöldborsó levest főztem.
Kivettem a fagyasztóból 1 kg zsenge zöldborsót. Feltettem főni egy fej vöröshagyma és kb. 1 kg karikára vágott sárgarépa társaságában. Mikor már minden jó puha volt, a hagymát kipecáztam és a levest besűrítettem a hűtőben talált 2dl mascarone, 1 dl tejföl és 2 evőkanál liszt keverékével. Ezt az elegyet lassacskán adagoltam, a habverőmmel kicsit eldolgoztam és csak ezután jött a következő adag. A színfokozás érdekében két kiskanál pirospaprikával is meghintettem a végén. Főztem bele grízgaluskát is. Isteni lett.

1 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Nagyon jó lett a gördülő dobozod!

Megjegyzés küldése