2010. január 13., szerda

Kötött Cipelő Cicák

Van egy drága barátnőm, hat gyereke van és nagyon kreatív. (Nekem ez már hárommal is alig megy...) Ő találta ki ezt a fantasztikus és egyszerű ötletet, ami azért nagyon klassz, mert kezdő kötögető gyerekek is simán meg tudják csinálni. (Kriszti éppen most ír egy nagyon praktikus sorozatot a blogjában arról, hogy hogyan tanítsuk a gyerekeket kötni, ajánlom mindenkinek!) Kezdő, újrakezdő kötögető anyukáknak is ajánlom, egyszerű nagyon!
A Cipelő Cicák, ha netán valaki nem tudná, Berg Judit mesehősei, nagyon kedves, olvasmányos mesefolyamot írt már róluk, több kötetben. Nálunk is nagy kedvenc, úgyhogy az elsős és másodikos, lelkesen kötögető gyermekem nagy kedvvel fogott hozzá az elkészítésükhöz. Szükség van először is fonalra. Mivel én szeretem és fontosnak tartom, hogy természetes legyen az alapanyag, gyapjúfonallal dolgoztunk.
Ha már tapasztalatos a blog, idekívánkozik egy nagyon pozitív tapasztalat a Steinerbaba nevű internetes boltról. Legutóbb tőlük rendeltem vastag gyapjúfonalat a gyerekeknek és nagyon szívet melengető eljárásban volt részem. Majd lett hatalmas örömünk is, a doboznyi gyönyörű színű, kiváló minőségű, gyerekeknek kötésre maximálisan ajánlott fonal megérkezésekor. Mindkét gyerek választott egy-egy színt és 5-ös tűvel fogtak hozzá a munkához. Tíz szemet szedtek fel a tűre és kötöttek egy 15 cm hosszú darabot, csak sima szemekkel, vagyis lustakötéssel. Az elkészült darabot félbehajtottuk, kitömték gyapjúval, összevarrtuk. A kezeket is lehet kötni, mi ott körmöcskét használtunk és belevarrtuk a testbe az összeillesztéskor. Fontak egy farkincát, amire rábiggyesztettünk három szép gyöngyöt, és három műanyag gyöngyből kialakítottuk-szintén rávarrással- a szemeket és az orrot. Ajándék lett belőlük, két kis gazdájuk a messzi északon szeretgeti őket:-) Mielőtt elutaztak, készült róluk egy fotó, íme, ők a mi cicáink:

4 megjegyzés:

Mariann írta...

Nagyon jó kis hasznos blog :-)

BKata írta...

Örülök:-)

Unknown írta...

Kata, drága, ugye belinkelhetlek?
Cukiiiik ezek a cicák nagyon, ha Dalma meglátja, egyből nekiáll a "miii iiiis kössünk ilyeeet"-nek! :-)

BKata írta...

Persze, persze, ahogy megbeszéltük!

Megjegyzés küldése