2009. október 14., szerda

Mosogatógép-tisztítás

Mielőtt lett mosogatógépem, Adri barátnőmtől sokszor hallottam, hogy a mosogatógép nem más, mint a fehér ember legjobb barátja. Miután nekünk is lett Kis Drágánk, hamar megtapasztaltam eme bölcselet igaziságát. Óvtam, féltettem a legjobb barátunkat: a Legjobb, legdrágább tablettát vettem, hozzá pedig az azonos márkájú tisztítót és ahogyan írva vala: tisztítottam rendszeresen.
Aztán 3 év után elkezdett csúnyán mosogatni. Minden előírás betartása ellenére. Foltok, rajta maradt ezmegaz az edényeken... Szerelő lett a vége. Két fiatal srác jött, reklámoznám őket, de sajnos ellopták a táskámat, benne a mindent tudó füzetemmel, benne az ő elérhetőségükkel. Jöttek és csak ámultam, bámultam, mintha legalábbis Németországban lettem volna. Precíz, gyors munka, alapos takarítás maguk után és közben még a gyerekeket is szórakoztatták, mindezt reális áron. Tőlük kaptam az alábbi jó tanácsokat, immár két éve, és a kis drágánk azóta is TÖKÉLETESEN végzi a dolgát:
1. Attól, hogy a mindenféledolgokat tartalmazó tabletták tartalmaznak sót is, adjunk sót a gépnek, mert segít levinni a sokmindent a csövek faláról. Így nagyobb eséllyel maradnak a csövek tiszták, átjárhatóak.
2. Felejtsük el a géptisztításra kínált szuperségeket, a fiúk szerint azoktól csak koszosabb lesz a gép:-) Mossuk a szűrőket gyakran (én hetente 1x szoktam) és havonta egyszer öntsünk egy liter 10%-os ecetet a gépbe és üresen indítsuk el így magas hőfokon. Ezt egyébként a mosógéppel is így csinálom azóta.
3. Nem a Legjobb tabletták a legjobbak. Keressük meg a nekünk, a mi kis drágánknak valót. Én a DM Nature tablettára esküszöm, ár-érték-környezetbarátság szempontjából szerintem kiváló.

6 megjegyzés:

RÉKA írta...

Engem még így az ötödik gyermek várása közben sem kapott el a mosogatógép-láz! Sőt, ahol most lakunk, ott eredetileg volt mosogatógép, de mi elvitettük, mert nem akartam használni (a természetesség okán). Én általában hideg vízzel mosogatok (vagyis öblítek, magához a mosogatáshoz csak a vizes szivacs kell), csak a nagyon zsírosakhoz melegítek a tűzön egy kis vizet. A titok a gyors elmosogatás vagy az azonnali beáztatás. A vízszámlánk minimális...

Mariann írta...

Köszi! Épp most jártam úgy, hogy napok óta teljesen gáz módon mosogat a gépem, a tisztítós cuccokat túl drágának találom. Szóval 1 l ecet és minden OK. Ez nagyon jó hír volt, köszi, hogy megosztottad :)

Micsoda szerelők... megloptak... nem semmi! :O

DM-es tablettát én is szeretem.
Üdv,
Mariann

Unknown írta...

Az ecetet én is kipróbálom.

((Szerintem nem a szerelők lopták el a táskát, bár az írásból tényleg így olvasható ki hirtelen :))

Unknown írta...

Sziasztok!

Én is kínlódtam a 9 éves indesitemmel, mert idén nyáron áttértem az aldis tablettákra. Addig a szokásos takarítással (én is ecetpárti vagyok) minden rendben ment, de nemrég elkezdett furcsa matt foltosan dolgozni. Legutóbb a szűrő kivételekor betévedt az ujjam a lefolyócsövébe, közvetlenül a szűrőhenger mellett, aztán egy kisebb szívszélhűdést kaptam, mert alig fél ujjnyi lyuk volt a lerakódott trutymó mellett! Semmi változás nem történt a majd' 9 év alatt, egyedül ez az idei tablettaváltás (ment is a maradék a kukába). Ezért gondolom, hogy vigyázzatok a gyanúsan olcsó tablettákkal, mert lehet, hogy csak hosszú távon derül ki a turpisság! Természetesen beleborítottam egy üveg 20%-os ecetet, majd hagytam állni fél órát, utána indítottam el a legforróbb programon. Azóta újra tisztán dolgozik Julis a mosogatócseléd. :)

Unknown írta...

WELL DONE tablettát ajánlom. Az ára is elfogadható, és egy profi cég. Az aldist én is kidobtam.

Unknown írta...

Mi az étteremben használt mosogatógépen bróbáltuk ki az álltalad leírtakat és csillog villog ��

Megjegyzés küldése