2009. szeptember 17., csütörtök

Meggyszósz

Nincs éppen szezonja, de tele a fagyasztónk meggyel és nagy kedvenc a meggyszósz nálunk. Általában csak úgy magában, néha rizzsel is szoktam tálalni. Így csinálom:
Fogok kb. 30 dkg kimagozott meggyet. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítem egy csipet sóval, két kanál cukorral, egy csomag vaníliás cukorral és 4 szem szegfűszeggel. Főzöm kb. negyed órát. Közben egy tálban összekeverek 15 dkg lisztet negyed liter tejszínnel és egy dl tejjel. Az így kapott krémmel behabarom, vagyis a krémet gyors, határozott keverő mozdulatokkal elegyítem a forrásban lévő gyümölccsel. A kisfiúk már melegen falják, mi apával hidegen szeretjük, kislányka pedig mást eszik:-) Ez az adag pont elég négyünknek.

4 megjegyzés:

merci írta...

nagyon szép lett a blog!

Taurus írta...

Nekem is tetszik ez az új design...és az én fagyasztóm is tele van:)

BKata írta...

Én még barátkozom vele, majdnem sok kicsit nekem a rózsaszín virágosság... van egy szuper új blog, a blogger's blogger, ott találtam pár sablont, most ezt próbáltam ki:-)

Wise Lady írta...

Szia! Szerintem nagyon szép ez a sablon! Ennyi rózsaszín kell, mert egyébként csupa zöld.
Elolvastad már a cikket, amit válaszként írtam? Szeretném, ha kommentelnél majd nálam, hogy sikerült-e a navigációt beállítani.
Még egy apró hibát is látok a sablonodnál, van egy elcsúszás, ami az IE-ben nem látszik, de az összes többi böngészőben igen.

Megjegyzés küldése