2009. augusztus 28., péntek

Padliszánlakoma

Ez megint csak egy ételötlet, padlizsánrajongóknak. Ma ez volt nálunk az ebéd.
Elhasználtam két nagyobb padlizsánt, 5 db paradicsomot, 2 mozzarellasajtot és 6 gerezd fokhagymát. A padlizsánt kb. egy cm vastag karikákra szeltem, egy jénai aljába raktam. Rátettem paradicsomkarikákat, arra pedig mozzarellát, szintén karikázva. Rádobtam a felaprított fokhagymát, sóztam, borsoztam, majd leöntöttem kb. egy evőkanálnyi olívaolajjal. Ezt a műveletsort ismételgetttem addig, amíg tele nem lett a jénaim. Alufóliával lefedtem, fél órára betoltam a 200 fokos sütőbe. Kivettem, reszeltem rá parmezánsajtot, visszatettem (fólia nélkül) még 10 percre, ekkor már 250 fokra állítottam a sütőt. Friss bazsalikomlevéllel a tetején tálaltam. Sajnos a gyerekek meg se kóstolták, de mi mennyei lakomát csaptunk belőle. Ők pedig snassz krumplipürét és csirkét ettek. Szintén boldogan.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése