2009. május 23., szombat

Tonhalas/tengeri herkentyűs szósz

Az egyik legnagyobb közös családi kedvencünk ez a nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető tésztaszósz, még a karácsonyi asztalra is mindig felkerül, annyira imádjuk.
Hozzávalók:
1 doboz tonhalkonzerv (filézett) vagy kb. 25 dkg tengeri herkentyű
fél l tejszín
1 ek olívaolaj
egy citrom leve
6 gerezd fokhagyma
1 ek. petrezselyemzöld (szárított is jó)
só, bors
Elkészítés:
A tejszínt felteszem főni, beleöntöm az olajat és belenyomom a citrom levét. Hozzákeverem a tengeri husit. Ha tonhalból csinálom, akkor beleöntöm a levét is, ha herkentyűből, akkor az mehet bele még fagyos állapotban. Belenyomom a fokhagymagerezdeket, sózom, borsozom és egyet forralok a keveréken. Amikor lezárom alatta a gázt, akkor dobom bele a petrezselymet. Natúr tésztával vagy tortellinivel tálalom és könnyű zöld salátával.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése