2009. május 6., szerda

Spárgavacsoránk

Annyira ki vagyok már éhezve a finom, friss, idei zöldségekre, gyümölcsökre, hogy lett is ma remek spárgavacsoránk. (A gyereknek ugyan nem jött be, de ők is jutottak vitaminhoz a rizsre rakott saját petrezselymünkből és a salátába került ruccolánkból, meg persze a salátából is)
Szóval, keresgettem a neten spárgarecepteket, de valami mindegyikhez hiányzott, úgyhogy hozzáfogtam én magam, így:
A spárgaszálakat megpucoltam: a fás végüket levágtam, a többit lentről felfelé haladva óvatosan, vékonyan meghámoztam. Feldaraboltam őket olyan 3-4 cm-es darabokra, olivaolajon 15 perc alatt puhára pároltam úgy, hogy tettem rá sót, tekertem rá borsot és rányomtam egy fél citromból 2-3 nyomásnyit. Mennyei lett! Petrezselmyes rizzsel és salátával ettük, a gyerekek rántott sajtot kaptak spárga helyett. Na, talán majd legközelebb...

4 megjegyzés:

idrah írta...

A spárgát is lehet rántani, hátha az a gyerekeknek is bejönne... Még soha nem csináltam, csak egy újságban láttam a spárgás receptek közt.

BKata írta...

Jó ötlet, bár én nagyon nem szeretek panírozni és rántani sem:-) A fenti sajt aldis volt, sütőben sült:-)

BKata írta...

idrah, egyébként a tieid szeretik?

Melinda írta...

én meghámozva megfőzöm bő sós vízben majd vinaigrette-be(olivaolaj, pici mustár, citrom, balzsmecet) mártogatva esszük. Imádjuk (sajnos csak mi, a gyerekek nem)

Megjegyzés küldése