2009. április 20., hétfő

Grízpuding vagy grízfelfújt (???)

Nagyon régóta szerettem volna megtanulni elkészíteni, most a húsvéti nyuszi segített ebben, Eszti sógornőm kezei által. Ő készítette el a családi locsolós bulira, azóta már én is megcsináltam, imádom!

Kell hozzá:
1 l tej
10 ek. dara (búza vagy kukorica)
egy csipetnyi só
3 egész tojás
1 tojás sárgája
méz vagy cukor ízlés szerint
lekvár a tálaláshoz

A grízt megfőzöm a tejjel és a sóval, úgy, mintha tejbegríz készülne. A végén édesítem, hogy le ne égjen. Utána beleütöm a tojásokat és a plusz egy sárgáját. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába öntöm, a tetejét is lefedem sütőpapírral és 180 fokon kb. fél óráig sütöm. Ha van rá idő, érdemes megvárni, míg kihűl, mert hidegen az igazi:-) Mellé lekvár jöhet, eperrel a legfinomabb szerintem, de nálunk mással is nagyon népszerű édesség.
Ezt is könnyen lehet bio-változatban készíteni, ha a jelen gazdasági helyzetben még futja rá:-)

3 megjegyzés:

márta írta...

Már megint nem tudok a másik blogodra belépni. :(

Amúgy jó ez a grízes recept, ráadásul én most kezdem sejteni, hogy azért ég mindig oda kicsit a tejbegrízem, mert már az elején édesítem.

BKata írta...

Márta, nekem is volt belépési gondom, de már működik.Neked is?

Igen, nekem is mindig leégett, aztán a szomszéd néni mondta, hogy miért:-) És lőn, azóta nincs gond.

márta írta...

Ja, elfelejtettem mondani, hogy igen, nekem is működik már.

Megjegyzés küldése