2009. március 8., vasárnap

Túrós zsemle

Lassan kezdek gasztrobloggá válni. Szerencsére olyan nagy vásárlási tapasztalatom nincsen, mert egyre jobban utálom futni a kötelező köröket, kivéve az Aldit:-) Más tapasztalat meg eddig nem fordult elő itt, de igyekszem!!!

Úgyhogy a tegnapi nagyon nem egészséges recept után jöjjön most egy másik kedvenc. Ki-ki döntse el, hogy mennyire egészséges. Nálunk annak számít, mert itthon készül, tudom az összetevőit és lehet tönkölyliszttel is csinálni, meg teljes kiörlésűvel is.

A receptet itt találtam, ő meg itt, de annyira jó a tapasztalatom vele, hogy itt a helye nálam is.

Szóval a hozzávalók:
15 dkg túró
7 ek tej
6 ek olaj
1 ek szezámmag
1 ek lenmag
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor (12g)
1 tk só
A túrót krémesre keverjük a tejjel, hozzáadjuk a sót és az olajat. Majd a sütőporral elkevert lisztet tesszük bele, és a magokat. Ha kész, 20 percig pihentetjük, aztán 4-5 gombócot formázunk belőle. Megkenjük a tetejét tejjel, igény szerint szórunk még rá magokat, majd 200 fokra előmelegített sütőben sül kb 20 percet.

Igazából bármilyen magot belerakhatunk, az erdeti recept így szól. A fenti mennyiségből 6-7 zsemlécske lesz .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése