2009. március 1., vasárnap

Párolt káposzta

Egy nagyon egyszerű étel, biztosan mindenki ismeri.Én csak télen csinálom, úgyhogy ebben a szezonban ez az utolsó:-)
Egy közepes fej lilakáposztát vékonyan felszelek, lehet reszelni is, a torzsáját kivágom előtte, finom csemege arra járó apukáknak.
Két fej hagymát 5 ek. olajon megpárolok, erre rádobom a káposztát. Ízesítem 2 ek ecettel, sóval és cukorral ízlés szerint meg egy kis őrölt köménnyel, szintén ízlés szerint. Fedő alatt közepes lángon kb. fél óra alatt készre párolom. Sajnos nálunk a gyerekek nem szeretik, pedig mutatós is meg finom is. Ma pl. krumplipüréhez ettük rántott mindenfélével.

2 megjegyzés:

andicsi írta...

Én is imádom. Nálunk főleg anyukám csinálja, mindenféle évszakban. Többnyire sült kacsához, libához.

BKata írta...

Igen, ahhoz az igazi, de lén egyiket se csináltam még soha:-)

Megjegyzés küldése