2009. február 25., szerda

Élesztő nélküli túrós pogácsa

Úgy is, mint életem első pogácsája:-)
25 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg liszt (én fele-fele finomlisztet és teljes kiörlésűt használtam). Ezeket összegyúrod, 3-4 órára hűtőbe teszed. Miután kivetted, kicsit átgyúrod, alaposan lisztezett deszkán egy cm vastagra nyújtod, szaggatod. A tetejét megkenheted paprikás tojássárgájával és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára. Nagyon finom!
Hála érte Polcz Alainnek (Főzzünk örömmel c. szakácskönyv) és Eri barátnőmnek a szakértő telefonos segítségért:-)

1 megjegyzés:

RÉKA írta...

Küldök én is egy gyors pogácsa-receptet: (nagycsaládos adagokkal)
2 tojás, 2 nagy doboz (házi) tejföl, só, és annyi liszt, amennyit felfesz. Én felesben szoktam fehérrel és teljes kiőrlésűvel csinálni. Lehet bele magokat (kömény, szezám, napraforgó) is tenni. Életsző egyáltalán nem kell. Összegyúrom, ha sietek, kilapítgatom pogácsa formájúra, ha nem, akkor a gyerkők szaggatják ki. Bele a sütőbe, megfordítás után mehet rá reszelt sajt is. Hamar kész van, és nagyon finom. Csak az a baj, hogy nálunk ez a mega-adag is pillanatok alatt elfogy...

Megjegyzés küldése