2009. február 27., péntek

Alverde

Mostanában fedeztem fel a DM Alverde termékcsaládját. A nagy kedvencem a körömvirágos hónaljdeo. Isteni az illata, nincsen benne semmi alkohol, mesterséges színezék, illat, mégis alig várom minden reggel, hogy használhassam. Vagy tán pont ezért:-) 680 Ft volt az ára. Használom még az olívás tusfürdőt, sampont, a fehér teás hajbalzsamot, a jázminos testápolót, szemránckrémet és van pár sminkkellékem is.

2009. február 26., csütörtök

Bárányhimlő

Két hét alatt mindhárom gyerekemen végigment, íme a tapasztalataim:
A lappangási ideje kb. két hét. Előtte nagyon nyűgösek, elesettek voltak, kis hőemelkedés, kis nátha, kis hasmenés. 3-4 nappal az igazi, nagy pöttyök megjelenése előtt apró, tűszúrásnyi piros foltocskák voltak szerteszét a testükön.
Mikor bedurrantak (nagyok és vörösek lettek) a pöttyök, akkortól viszkettek nagyon. Aloe Firsttel spricceltük. Különben homeógolyókat kaptak, az alábbiak szerint:
rus toxicodendron CH 15 az első három nap 3x5 golyó, a második három nap 2x5 golyó és a harmadik három nap 1x5 golyó. Ha csúnya hegesedés jelei mutatkoztak volna még adtunk volna nekik antimonium tartaricumot, 5CH-sat, kétszer egy nap. De erre nálunk nem került sor. Kivezető szernek, általános regenerálódásra a chinát kapták (China rubra 15CH, napi egyszer 5 golyó, 5 napig)
Sajnos nálunk beigazolódott az, amit sokan mondtak, sok helyütt olvastam: az első gyerek, aki megkapta volt a legkevésbé himlős (bár az se volt semmi...), aztán most a harmadik NAGYON durva!!! Vagyis erősödnek a tünetek családon belül a vírus terjedésével. Nem tudom, van-e erre valami tudományos magyarázat, de nálunk így volt. Pedig az orvosunk javaslatára ahogy az első gyereken kijött a himlő, a többieknek elkezdtük adni a rus toxicodendront, napi egyszer 5 golyót 5-ös CH-t. Azt reméltük ettől, hogy majd nem lesz olyan heves az egész. Hát, nem jött be, sajnos:-(
A nagyokat esténként szódabikarbonátos vízzel mosdattam, álltak a kád szélén, én meg lavórból, mosdókesztyűvel törölgettem át a kis testüket. Nagyon élvezték, főleg, hogy a végén a maradék vizet a nyakukba borítottam:-) A legkisebb ezt is nehezen tűri. Ő annyira de annyira hólyagos, hogy valószínűleg kihagyjuk az esti mosdatást, csak ahol nagyon muszáj, ott fogom áttörölgetni szegénykét. Nála a First se jött be, őt a Naturland hexacholoropheni tartalmú hintőporával gyógyítgatom, 2-3 óránként szórva az egész kis testére.
Míg a nagyoknak az jött be, ha szinte dunsztszerű melegben tengették himlős napjaikat, addig a kicsim a hidegtől lesz jobban, neki ugyanis jobban begyulladtak a hólyagjai. Úgyhogy az éjszakára az a tervem, hogy langyos vizes zuhanyzás után bevetem a mentholos hintőport is és ha az sem lesz elég, akkor a fehér rázófolyadékot (Suspensio zinci aquosa). Annyira erősen reagál a szervezete erre az egészre, hogy átbillent a mérleg nyelve: a tünetek csillapítása lett az elsődleges szempont, majd csak után serkentjük tovább a szervezet öngyógyító tevékenységét.

Biobarlang

Évek óta ettől a webáruháztól rendelek. Korrektek, korszerűek, minden van, amit mi használunk és amiért régebben hosszú köröket futottam különböző helyeken. Igaz rájuk a szlogen: Mindent egy helyen! De tényleg, a zöldségtől, husitól a Hauschka termékekig minden van náluk.

2009. február 25., szerda

Élesztő nélküli túrós pogácsa

Úgy is, mint életem első pogácsája:-)
25 dkg túró, 25 dkg margarin, 25 dkg liszt (én fele-fele finomlisztet és teljes kiörlésűt használtam). Ezeket összegyúrod, 3-4 órára hűtőbe teszed. Miután kivetted, kicsit átgyúrod, alaposan lisztezett deszkán egy cm vastagra nyújtod, szaggatod. A tetejét megkenheted paprikás tojássárgájával és már mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. fél órára. Nagyon finom!
Hála érte Polcz Alainnek (Főzzünk örömmel c. szakácskönyv) és Eri barátnőmnek a szakértő telefonos segítségért:-)

DM-Nature mosogatótabletta

Andicsi hívta fel rá a figyelmemet, hogy itthon is kapható, kipróbáltam, nagyon szépen mosogat. Ha nem is teljesen bio, de környezet barátabb, mint a nagy átlag és nagyon jó áron van, 750 Ft 30 db, ha jól emlékszem.

Indulás!

Sok mindent eszünk, iszunk, veszünk, olvasunk, látunk, kipróbálunk. Gyógyítunk így, meg úgy, kötünk ebből meg abból, főzünk ezt, meg azt, stb. Gondoltam, osszuk meg egymással a tapasztalatainkat, ezért lett ez a blog.
Jelentkezz te is blogírónak ide, ha van kedved leírni mindenféle tapasztalataidat!